Utrecht biedt met de centrale ligging, rijke historie en groeiende tech-scene een unieke omgeving voor bedrijven en startups. Toonaangevende onderwijsinstellingen zoals de UU (Universiteit Utrecht) en de HU (Hogeschool Utrecht) brengen een constante stroom van jong talent en frisse ideeën. Een bruisend centrum van innovatie en ondernemerschap.
YipYip is een ervaren app ontwikkelaar en we werken graag aan digitale projecten voor klanten in Utrecht. In onze jarenlange geschiedenis hebben we dan ook veel succesvolle samenwerkingen in én rondom Utrecht gehad.
We maken native apps voor mobiele besturingssystemen van Apple (iOS) en Google (Android). We houden rekening met de ondersteuning van alle mogelijke mobiele apparaten, van smartphones (iPhone & Android smartphones) tot en met tablets (iPad & Android tablets). Ook hebben we ervaring met het ontwikkelen van apps voor Apple TV, Apple Watch en Android Wear (Wear OS).
Utrecht biedt ruimte aan de grootste broedplaats in de gaming industrie in Nederland: de Dutch Game Garden. Een netwerk-organisator en incubator die de Nederlandse game bedrijven verder wil helpen. Aangezien YipYip tevens applied games ontwikkeld hebben we nauwe banden met de DGG.
YipYip bestaat sinds 2010 en heeft sindsdien al meer dan 500 app projecten gerealiseerd van uiteenlopende omvang en voor diverse klanten, waaronder veel apps en games voor Utrechtse en regionale klanten.
YipYip werkt rechtstreeks voor diverse opdrachtgevers in de regio Utrecht, waaronder commerciële bedrijven, zorginstellingen, (semi)-overheidsinstellingen en startups.
Enkele van onze Utrechtse opdrachtgevers zijn:
Universiteit Utrecht
Kunst.nl
Egeniq
Ministerie van Defensie
Stichting TKI Urban Energy
De Rading
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Luitingh-Stijfhof
Rotterdamse mentaliteit in Utrecht
We merken dat bedrijven in Utrecht liever samenwerken met bedrijven uit Rotterdam dan bijvoorbeeld Amsterdam. Rotterdamse app ontwikkelaars hanteren toch een iets meer "niet lullen maar poetsen" mentaliteit, bij ons geldt: afspraak is afspraak.
We leveren kwaliteit en daar staan we voor, we gaan niet voor een mobiele app die slechts de helft van de besproken functionaliteit bevat. Bij YipYip kun je verwachten dat we 'zeggen wat we doen' en 'doen wat we zeggen'.
De studio van YipYip
We geloven heilig dat een open en vrije werkcultuur bijdraagt aan het leveren van creatieve ideeën. Onze werkcultuur sluit naadloos aan bij de Utrechtse sfeer: open, innovatief en samenwerkingsgericht. In onze studio is er veel ruimte voor creativiteit en worden werkelijk alle ideeën gewaardeerd, of ze nu van stagiairs of van app ontwikkelaars met meer dan 10 jaar ervaring komen.
Zo creëren we een cultuur waarin we voortdurend kunnen leren van elkaar, iets wat we als essentieel beschouwen in een snel veranderende markt zoals die van apps en webapplicaties. Zowel voor alle YipYip collega's als onze opdrachtgevers biedt dit meerwaarde.
Flutter app ontwikkelaar Utrecht
Sinds enkele jaren positioneert YipYip zich ook als Flutter app developer. We hadden al sinds 2012 de wens om eenvoudiger multi-platform apps te bouwen, onze opdrachtgevers vroegen sinds die periode namelijk steeds meer naar oplossingen voor iOS, Android (en toentertijd ook nog Windows) smartphones.
De voordelen wogen alleen eigenlijk nooit op tegen de nadelen. We hebben in die tijd dan ook veel ervaring opgedaan met onder andere: React Native, Ionic, Xamarin, PhoneGap en vele anderen.
Sinds de lancering van Flutter door Google in 2017 hebben we deze ontwikkeling uiteraard nauwlettend in de gaten gehouden, na uitvoerig onderzoek en testen hebben we in 2020 de definitieve stap gezet om ook in productie omgevingen Flutter apps te ontwikkelen. De voordelen van Flutter apps zijn erg groot (sneller ontwikkelen, compleet platform, moderne taal) en de nadelen zeer beperkt.
Wil je een Flutter app laten maken of overweeg je het wellicht? Neem eens contact met ons op, we vertellen graag over de mogelijkheden maar ook over de voor- en nadelen.
YipYip werkt al sinds 2010 met diverse opdrachtgevers
De Rading
In samenwerking met De Rading ontwikkelde we Vil Du?!. Vil Du is een serious game voor kinderen met een seksueel trauma, dit kan een eenmalig incident zijn maar ook herhaaldelijk- of zelfs jarenlang misbruik. Nadat het kind is opgevangen door instanties wordt deze doorgestuurd naar een therapeut, zoals De Rading, die verschillende vormen van gezinstherapie biedt.
Zodra een kind aankomt bij een therapeut is het voor de therapie belangrijk om duidelijk te hebben wat er is gebeurd, hoe dit is gebeurd, wat de context van de situatie was et cetera. Dit is voor een kind soms lastig om te verwoorden – het heeft het vocabulaire vaak (nog) niet van een volwassenen – en het is ook vaak nogal eens een traumatische gebeurtenis die veel emotie en weerstand opwekt.
Hier hebben we Vil Du?! voor ontwikkeld. Een serious game waarin je in een virtuele poppenkast op een enigszins 'onbeladen manier' de serieuze onderwerpen kunt behandelen.
De Universiteit Utrecht heeft een effectiviteitsstudie uitgevoerd en Vil Du?! blijkt effectief in de behandeling. Voornamelijk in het eerste gedeelte waar therapeuten achter de context van de situatie en gebeurtenissen moeten komen, de Vil Du?! app helpt hier effectief bij. Hierdoor kan de trauma-herbeleving tot een minimum worden beperkt én worden de sessies ingekort waardoor er sneller met de behandeling kan worden begonnen. Waar therapeuten normaliter meerdere sessies nodig hadden is de eerste fase vaak al binnen één sessie afgerond.
Vil Du?! blijkt ook veel efficiëntie op te leveren in situatie waarin een dergelijke situatie zich in een AZC heeft afgespeeld of waar het kind / ouders moeilijk Nederlands of Engels spreken. Door simpelweg te laten zien wat er gebeurd is krijgt de therapeut een goed beeld.
Voor de afdeling Sociale Geografie en Planologie van de Universiteit Utrecht ontwikkelde we de mobiele NEEDS app, die informatie verzamelt over het gedrag van deelnemers aan de studie: Dynamic Urban Environmental Exposures on Depression and Suicide.
De studie wordt uitgevoerd via het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), als onderdeel van lopend onderzoek naar verbanden tussen depressie en de bebouwde-, natuurlijke- en sociaal stedelijke omgevingen in het dagelijks leven.
De app werd onder een "select gezelschap" van 45.000 mensen verspreid en had als enige doel om data te tracken van deelnemers aan de studie. Deze data wordt centraal verwerkt op een server van de Universiteit Utrecht en ontsloten via een exporteer-functie, zodoende kan deze nader worden geanalyseerd.
De app bestaat uit een eenvoudige frontend en heeft als doel om periodiek datametingen uit te voeren op de achtergrond en deze te verzamelen. De verzamelde gegevens worden vervolgens naar een centraal backend gestuurd en bewaard in een database bij de Universiteit Utrecht, waar ze kunnen worden gebruikt voor nadere analyse. Gebruikers maken slechts één week gebruik van de app, vanaf het eerste moment dat de app wordt geopend.
De belangrijkste meetpunten die worden bijgehouden zijn:
Locatiegegevens via GPS-tracking
Bluetooth-detectie om andere telefoons in de buurt te meten
De momenten (en duur) van telefoongesprekken
Het aantal en de momenten waarop tekstberichten worden ontvangen en verstuurd
De duur van het gebruik van sociale media-apps (Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram).
Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie
Voor het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie (KJP) ontwikkelde we onze éérste Native iOS app. Al in 2010 ontstond de vraag naar een mobiele applicatie en in April 2011 leverde we deze op in de Apple App Store. Een jaar later volgde ook onze eerste Native Android app.
Met de zogenoemde Formularium app was het mogelijk om voor behandelaars – van kinderen met een psychische aandoening – de indicaties van verschillende medicaties te bekijken. De reden hiervoor is dat er geen medicijnen op kinderen getest worden, maar in de praktijk wel worden voorgeschreven. Deze ervaringen (met uiteraard zeer lage doseringen) worden gebundeld door het Kenniscentrum KJP aangeboden.
Marketing, communicatie & design agencies Utrecht
Samen maken we award-winning werk!
We werken graag nauw samen met marketing- en communicatiebureaus. Door deze partnerships breiden we enerzijds hun dienstverlening uit op het gebied van apps en complexe webapplicaties en aan onze kant voegen we een stuk marketing toe.
We denken altijd graag mee over het concept, de interactie en het visueel ontwerp. Onze medewerkers hebben diverse achtergronden en delen graag hun expertise op een constructieve manier.
Veel gestelde vragen
App laten maken in Rotterdam? Ja toch, niet dan?
Waarom een Rotterdamse App Ontwikkelaar in Utrecht?
Kan ik als klant of opdrachtgever bij jullie op kantoor werken?
Van webapplicaties tot mobile apps, alle software ontwikkelen we op maat.
We zijn altijd enthousiast en gemotiveerd om te praten over nieuwe ideeën, concepten of business opportunities. Kom gerust een keer op de koffie in Rotterdam voor een vrijblijvend gesprek!